nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Rouwcoach en Verliescoach

De cursus Rouwcoach en Verliescoach zelfstandig vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk probleemloos professionele thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Rouwcoach en Verliescoach! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €269,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Rouwcoach en Verliescoach juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlRouw- en Verliescoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Rouw- en Verliescoach digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Rouwcoach en Verliescoach thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker tref je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Rouw- en Verliescoach(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, culturele activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Rouwcoach en Verliescoach is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Rouwcoach en Verliescoach thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen met een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Rouw- en Verliescoach kun je bestellen vanaf €269,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer arbeiders willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Rouw- en Verliescoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Rouwcoach en Verliescoach: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van pakweg 3-6 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een matchende Rouwcoach en Verliescoach vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder check je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals bijv. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC ter AA. Bovendien krijgen deelnemers soms een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de instanties beschikken over een Rouwcoach en Verliescoach klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-rouw-en-verliescoach

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van HBO Gastransport tot een studie als HBO Privacy AVG GDPR, en sinds kort dus ook de Rouwcoach en Verliescoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Hieronder kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Rouw- en Verliescoach online versneld volgen is haalbaar rond de €269,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Rouwcoach en Verliescoach. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Misschien heb je zelf een dierbaar persoon verloren of iemand door een moeilijke periode geholpen. Dan weet je ongetwijfeld hoe diep de sporen kunnen zijn van een verlies.
In tijden van verdriet kan het enorm opluchten om met iemand te praten. Niemand kan een rouwproces immers in zijn eentje doorstaan. Als Rouw- en Verliescoach bied je een luisterend oor en help je mensen na het vallen ook weer opstaan.
Heb jij een groot empathisch vermogen en een drijfkracht om mensen te helpen? Dan is dit absoluut een beroep voor jou. Geef mensen een nieuw vertrouwen in de toekomst en je zult er een hoop dankbaarheid voor terugkrijgen.

Content
 • Vijf stadia van verdriet
 • Verschillende aspecten van verlies en rouw
 • De rouwtaken
 • Emoties en reacties na verlies
 • Hoe gaan verschillende groepen om met verlies en rouw?
 • Rouw in de school
 • Rouw in de werksituatie
 • Verlies door zelfdoding
 • Deelneming betuigen
 • Rituelen

Competences
 • Kunnen omgaan met verschillende soorten rouw
 • Mensen kunnen bijstaan en verder helpen
 • Voor jezelf kunnen beginnen als rouwcoach

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie