nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Rookstopcoach

De cursus Rookstopcoach comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker kom je in aanraking met erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Coaching. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken meteen kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Rookstopcoach! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Flexibele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Rookstopcoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlRookstopcoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Rookstopcoach thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Rookstopcoach flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker check je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Rookstopcoach(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een cursus Rookstopcoach is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Rookstopcoach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving met een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Rookstopcoach wordt al aangeboden vanaf €269,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Rookstopcoach thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Rookstopcoach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 3-6 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een matchende Rookstopcoach vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijv. Scheidegger zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool der Kunsten Den Haag. Daarnaast kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse scholen geven ook een Rookstopcoach klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet tref je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-rookstopcoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van MBO Doktersassistent t/m Sportpsychologie en coaching, en nu dus ook de Rookstopcoach zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Rookstopcoach online volgen kan al vanaf €269,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Rookstopcoach. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

We kennen allemaal de schadelijke gevolgen van roken, maar toch lukt het niet iedereen om van de sigaretten af te blijven. Stoppen met roken lukt vaak niet alleen en daarom schakelen veel mensen de hulp in van een rookstopcoach.
Zie jij dit dankbare beroep wel zitten? Schrijf je dan in voor deze thuisstudie en krijg niet alleen inzicht in de werking van een verslaving, maar ontdek ook allerlei praktische technieken om mensen te begeleiden bij het stoppen met roken.
In de opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je een professioneel rookstopplan opstelt, je cliënt helpt omgaan met ontwenningsverschijnselen en hem of haar telkens opnieuw concrete stappen laat zetten. Jij laat mensen niet stoppen voor even, maar voor hun hele leven!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als rookstopconsulent
 • Starten als zelfstandig rookstopconsulent of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • De verschillende vormen van roken
 • Negatieve gezondheidseffecten van roken
 • De gevaren van passief meeroken
 • De verschillende stadia van de roker
 • Rookstoptechnieken die écht werken
 • Een professioneel stoppen-met-rokenplan opstellen
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Technieken om gepast met je cliënten te communiceren
 • Een werkboek voor je cliënt opstellen

Competences
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Rookstoptechnieken die écht werken toepassen
 • Een professioneel stoppen-met-rokenplan opstellen
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Technieken om gepast met je cliënten te communiceren toepassen
 • Een werkboek voor je cliënt opstellen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie