nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mental Coach

De cursus Mental Coach flexibel en snel thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies bekijk je de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk simpel en snel goede thuisopleidingen van toonaangevende opleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een thuiscursus Mental Coach! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €1290,00 bij Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Mental Coach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMental Coach (Allround)3-6 maanden€1290,00Meer informatie
Mental Coach (Allround) thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Mental Coach op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Hier vind je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Coaching? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Mental Coach (Allround). Met deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met een baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een cursus Mental Coach gaat erg gemakkelijk. Hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Mental Coach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Mental Coach (Allround) kun je al volgen vanaf €1290,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Onderstaand geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Mental Coach (Allround) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Mental Coach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt circa 3-6 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een passende Mental Coach vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school kun je terecht voor de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als bijvoorbeeld NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool iPabo. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste scholen verstrekken ook een Mental Coach klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem tref je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, oefeningen, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-mental-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld HBO Programmeren in JavaScript tot bijvoorbeeld VWO deelcertificaten, en sinds kort dus ook de Mental Coach zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Bijgaand vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Mental Coach (Allround) online versneld volgen is mogelijk vanaf €1290,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Mental Coach. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Als Mental Coach help jij mensen hun leven weer in handen nemen. Je ondersteunt bij belangrijke beslissingen en helpt doelen te bereiken. Wil je hier graag je beroep van maken? Dan is deze allround opleiding de weg naar een nieuwe toekomst!
De studie bestaat uit verschillende modules, waarin je steeds een stapje dichter bij jouw doel komt. Eerst leer je de belangrijkste begrippen en technieken uit de psychologie. Heb je daar grip op, dan is het tijd om je communicatieve vaardigheden aan te scherpen. Ook leer je constructieve feedback geven, conflicten oplossen en omgaan met stress bij jezelf en bij anderen. Tot slot kies je een extra specialisatie. Ga jij voor kinder- of voor sportpsychologie?
Heb je alle modules doorlopen, dan ben je helemaal klaar om met jouw empathisch talent mensen dichter bij zichzelf te brengen. Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in voor de allround opleiding tot Mental Coach!

Content
 • Module 1: Praktische psychologie (basis)
 • Module 2: Life coach
 • Module 3: Gesprekstechnieken
 • Module 4: Stresscoach
 • Keuzevak: Kinderpsychologie (basis)
 • Keuzevak: Sportpsychologie (basis)

Competences
 • De cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van de mens bekijken
 • Mensen ondersteunen in hun dagelijks leven (zowel werk als privé)
 • Gespreksvaardigheden verbeteren
 • Mensen met stress begeleiden
 • Bekend worden met de ontwikkeling van het kind óf alles leren over sport en motivatie

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie