nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Metselaar

De cursus Metselaar digitaal volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je de beste thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Construction & Renovation. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig professionele studies en thuiscursussen van betrouwbare afstandsopleiders als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Metselaar! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €399,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Metselaar februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMetselaar3-6 maanden€399,00Meer informatie
Metselaar thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Metselaar zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Construction & Renovation? Een goede optie is de online thuisstudie Metselaar(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met je werk, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een cursus Metselaar kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Metselaar thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Natuurlijk is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Metselaar is er nu al vanaf €399,00 bij Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Metselaar thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Metselaar: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus duurt pakweg 3-6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een toepasbare Metselaar vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure check je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals bijv. Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC ter AA. Daarbij levert de instelling vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat instanties bieden ook een Metselaar klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. Via dit systeem vind je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving vind je onder andere webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-metselaar

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van HBO Productielogistiek tot bijvoorbeeld Vakopleiding Interieurstylist, en sinds kort dus ook de Metselaar zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn wensen en situatie? Hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Metselaar online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Metselaar. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Metselaar is een beroep met veel vrijheid. Je werkt dagelijks in de buitenlucht en op veel verschillende locaties. Bovendien heb je gegarandeerd werk, want bij grote nieuwbouw- en renovatieprojecten zijn ze altijd op zoek naar betrouwbare bouwers!
In deze thuisstudie leer je jezelf onderscheiden door kwaliteit en echt vakmanschap. Jij leert funderingen plaatsen, bekistingen maken, muren voegen en gaat werken met de nieuwste technieken en materialen. De cursus is ideaal voor wie zich professioneel wil specialiseren in metselwerk, maar ook voor de creatieve doe-het-zelver.
Jouw vakkennis, gecombineerd met respect voor het milieu en aandacht voor ecologie, zorgen er straks ongetwijfeld voor dat je een mooie carrière tegemoet gaat!

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als metselaar
 • Starten als zelfstandig metselaar of in bijberoep
 • Duurzaam bouwen
 • Organisatie op de bouwplaats
 • Professionele afbraakwerken uitvoeren
 • Grondonderzoek, bronbemaling en grondkering
 • Opmeten en uitzetten
 • Funderingen plaatsen
 • Bekistingen
 • Verschillende soorten beton
 • Verschillende soorten vloeren
 • Metselverbanden
 • Opgaand metselwerk
 • Professioneel isoleren
 • Verschillende soorten daken

Competences
 • Duurzaam bouwen
 • Organisatie op de bouwplaats
 • Professionele afbraakwerken uitvoeren
 • Grondonderzoek, bronbemaling en grondkering
 • Opmeten en uitzetten
 • Funderingen plaatsen
 • Bekistingen
 • Professioneel isoleren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie