nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Seniorencoach

De cursus Seniorencoach flexibel en snel thuis volgen? Via onze vergelijker vind je de beste thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Coaching. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos goede studies en thuiscursussen van Hollandse afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Seniorencoach! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €319,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Seniorencoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSeniorencoach3-6 maanden€319,00Meer informatie
Seniorencoach thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Seniorencoach thuis digitaal volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Hier kom je in aanraking met een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Coaching? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Seniorencoach(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met een baan, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een cursus Seniorencoach regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Seniorencoach thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Seniorencoach wordt al aangeboden vanaf €319,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de werkenden willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? Hierna lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Seniorencoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Seniorencoach: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kun je afronden zo’n 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een specifieke Seniorencoach vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder lees je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als AOC Terra. Bovendien kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat opleidersfaciliteren ook een Seniorencoach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, oefeningen, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-seniorencoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Multiprobleemgezinnen tot bijvoorbeeld Human Resource Management, en nu dus ook de Seniorencoach zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn situatie? Hieronder vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Seniorencoach online versneld volgen is realistisch vanaf €319,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Seniorencoach. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De huidige babyboomers in Nederland raken op leeftijd. Deze grote groep senioren zullen nu en in de toekomst meer en meer behoefte hebben aan onze hulp. Denk aan hulp bij eenzaamheid, depressie, financiële problemen en afnemende seksualiteit.

Als seniorencoach ben jij de helpende hand voor de ouderen in onze samenleving. Je leert hoe je ze begeleidt, ondersteunt en ook nog laat ontwikkelen. Je leert goed luisteren naar de zaken waarmee senioren worstelen en hoe je oplossingen kunt aanreiken met behulp van gerichte coaching.

Schrijf je in voor deze opleiding, ontwikkel jezelf en behaal jouw diploma.


Content
 • Wat is Seniorencoaching?
 • Welke problemen kan ik oplossen d.m.v. seniorencoaching?
 • Wat is mijn rol als coach?
 • Oplossingsgericht coachen
 • Vitaal ouder worden
 • Omgaan met depressie en eenzaamheid
 • Relaties en seksualiteit op latere leeftijd
 • Respectvol omgaan met cliënten
 • Actief leren luisteren
 • Een individueel coachingstraject opstellen
 • Ontwikkelen van therapeutische skills

Competences
 • Op een respectvolle manier de emoties en problemen van je cliënten naar boven kunnen brengen
 • Samen naar een doelgerichte aanpak en een persoonlijk begeleidingstraject kunnen zoeken
 • Oplossingsgericht tips & tricks kunnen aanreiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie