nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Single Coach

De cursus Single Coach flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Coaching. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk direct goede opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Single Coach! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €369,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Single Coach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlSingle Coach3-6 maanden€369,00Meer informatie
Single Coach op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Single Coach flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Hier tref je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Single Coach(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Single Coach is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Single Coach thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving met een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Single Coach is er nu al vanaf €369,00 bij Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Single Coach thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Single Coach: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een matchende Single Coach vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding bekijk je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Lentiz. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat opleidersfaciliteren ook een Single Coach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-single-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Inleiding financieel-economisch vertalen Frans tot een opleiding als Ontwerpen voor niet-ontwerpers, en natuurlijk de Single Coach zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn privé situatie? In het volgende overzicht lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Single Coach online versneld volgen kost om en nabij de €369,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Single Coach. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Is Tinder nu wel of geen goede zet om een relatie te vinden?

Als Single Coach help je bij het vinden van een partner en ondersteun je in de zoektocht naar zingeving. Je begrijpt het gevecht van de single als geen ander, wetende dat iedereen behoefte heeft aan verbondenheid met andere mensen. Met de individualisering van de samenleving zijn veel mensen op zichzelf aangewezen en het aangaan van relaties is niet vanzelfsprekend.

Wil je alles te weten komen over hedendaagse relatievormen zoals polyamorie of virtuele relaties? Jezelf als coach ontwikkelen? Je kunt jouw cliënt bewust maken van diens houding, gedrag en overtuigingen. Internetdaten? Een eerste afspraakje? Jij kent straks alle ins en outs. Relaties, seksualiteit en liefde, allemaal helemaal in jouw straatje!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als single coach
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Wegwijs in daten en relatieopbouw
 • De mogelijkheden van internetdaten
 • Tips & tricks voor een geslaagde date
 • Jezelf leren zien als coach/therapeut
 • De verschillende doelgroepen van de single coach
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Gesprekstechnieken
 • Correct communiceren met je cliënten

Competences
 • Cliënten vinden en professioneel begeleiden
 • Verschillende gesprekstechnieken toepassen
 • Jezelf zien als coach/therapeut

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie