nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Stresscoach

De cursus Stresscoach op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de beste thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Coaching. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk direct tientallen relevante studies en thuiscursussen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Stresscoach! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Stresscoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlStresscoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
LAUDIUSStress En Burn-out Coach9 maanden€499,00Meer informatie
Stresscoach op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Stresscoach flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker check je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Coaching? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Stresscoach(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Stresscoach gaat sneller dan je denkt. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Stresscoach thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kun je digitaal raadplegen op een macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Stresscoach volg je al vanaf €269,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Stresscoach thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Stresscoach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een matchende Stresscoach vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven zoals Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Webster University. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Stresscoach klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet download je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, webinars, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-stresscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener tot aan Personal Shopper, en dus ook de Stresscoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Stresscoach online volgen kan al vanaf €269,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende onderdelen kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Stresscoach. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Stress?? Bah! Stress wordt gezien als iets vervelends, iets wat je niet wil hebben, dient te vermijden, negeren of bang voor moet zijn. Dat is wel heel pessimistisch gesteld.. stress is meer dan dat!

Stress is een duidelijk signaal. Het vertelt je dat er iets niet klopt. Het wijst dus eigenlijk precies aan waar je nog aan kunt werken. Het lastige is, dat stress verlammend kan werken, een grote chaos in het hoofd veroorzaakt en het gevoelsleven ernstig in de war schopt.

Wil jij mensen helpen het overzicht terug te krijgen? Ze helpen ontspannen? Op een gezonde manier met spanningen om leren gaan? Stress is tijdens jouw coaching niet langer de vijand. Je richt je op het weerbaar maken van de mens en maakt ruimte voor optimisme!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als stresscoach
 • Starten als zelfstandig stresscoach
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Inleiding tot de gezondheidspsychologie
 • Correct omgaan met stress
 • Begrippen, definitie en meetbaarheid van stress
 • Methodes om met stress om te gaan
 • Een relatie opbouwen met je cliënten
 • De verschillende oorzaken van stress
 • De verschillende gevolgen van stress
 • Wie is er kwetsbaar voor stress?
 • Je cliënten professioneel advies geven
 • Professionele gespreks- en luistertechnieken
 • Gerichte vragen stellen aan je cliënt
 • Motivatietechnieken

Competences
 • Methodes om met stress om te gaan
 • Een relatie opbouwen met je cliënten
 • Je cliënten professioneel advies geven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie