nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Verhalen en romans schrijven

De cursus Verhalen en romans schrijven op je eigen tempo vanuit huis volgen? Via onze vergelijker check & vergelijk je de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Cultuur en creatief. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van erkende instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Verhalen en romans schrijven! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €281,00 via o.a. NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Verhalen en romans schrijven juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVerhalen en romans schrijven8 maanden€281,00Meer informatie
Verhalen en romans schrijven online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Verhalen en romans schrijven zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Cultuur en creatief? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Verhalen en romans schrijven(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met een baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een cursus Verhalen en romans schrijven is online snel te regelen. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een Verhalen en romans schrijven thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Verhalen en romans schrijven kun je al volgen vanaf €281,00 via de onderwijsinstelling NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Verhalen en romans schrijven thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Verhalen en romans schrijven: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt gemiddeld 8 maanden. Dikwijls hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een specifieke Verhalen en romans schrijven vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina tref je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als o.a. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Aeres MBO. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders beschikken over een Verhalen en romans schrijven klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek download je alles voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-verhalen-en-romans-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van HBO Visuele communicatie tot aan Zelfstandig kindervoedingsadviseur, en nu dus ook de Verhalen en romans schrijven zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Bijgaand benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Verhalen en romans schrijven online versneld volgen doe je vanaf €281,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Verhalen en romans schrijven. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Na de cursus Schrijven kun jij korte verhalen en romans schrijven. Je leert de kwaliteit van je verhalen zodanig te ontwikkelen, dat je werk gepubliceerd kan worden. Je docent beoordeelt je werk zoals een uitgever dat doet. Ook geeft hij advies over het aanbieden van je werk aan uitgevers. Wat vandaag nog je hobby is, kan morgen zomaar tot je beroep uitgroeien. Zie je het al voor je? Jouw roman in de schappen? Vraag de gratis studiegids aan voor meer info of neem contact op met een studieadviseur.

Daarom kies je voor Korte verhalen en romans schrijven van het NTI:

 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie