nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Accountancy

De bachelor HBO Accountancy vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker bekijk je talloze thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Administratie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante thuisopleidingen van toonaangevende afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een bachelor thuisstudie HBO Accountancy! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze bachelor is te koop vanaf €7164,00 bij LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In mei 2024 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies HBO Accountancy mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Accountancy36 maanden€7164,00Meer informatie
LOIHBO Accountancy-Interne beheersing9 maanden€2241,00Meer informatie
LOIHBO Accountancy-Verdieping interne beheersing9 maanden€2241,00Meer informatie
HBO Accountancy digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Accountancy op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website check je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Administratie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Accountancy(duaal of voltijd). Binnen deze bachelor leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met jouw huidige werk, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Accountancy is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten HBO Accountancy thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding HBO Accountancy is er nu al vanaf €7164,00 via bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Accountancy thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de bachelor?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Accountancy: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De bachelor heeft een studietijd van om en nabij de 36 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een passende HBO Accountancy vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de gratis brochure lees je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als bijv. NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC TOP. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste scholen hebben ook een HBO Accountancy klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. Daar bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw bachelor en heb je contact met jouw docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-accountancy

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus tot een studie als Dating Coach, en nu dus ook de HBO Accountancy zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie HBO Accountancy online volgen kan al vanaf €7164,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Accountancy. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Als accountant ben je voor een organisatie hét aanspreekpunt. Je speelt een belangrijke rol in de financiële analyse van een bedrijf, zorgt voor controle op verslaglegging en geeft adviezen aan het management. De NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Accountancy bereidt perfect voor op een veelzijdige en verantwoordelijke functie als accountant. Alle bedrijfsprocessen komen aan bod. Er is in deze opleiding tot accountant aandacht voor de theorie, maar zeker ook voor de koppeling met de praktijk. De opleiding is zeer actueel en gebaseerd op het rapport eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA).Naast het erkende bachelorgetuigschrift, behaal je al tijdens de opleiding extra Associatie-diploma’s. Een mooie aanvulling op je cv!Na het afronden van deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding Accountancy, mag de titel Bachelor of Science (BSc) worden gevoerd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie