nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Japans

De taalcursus Japans op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je alle erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Talen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk simpel en snel de beste opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie Japans! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is beschikbaar vanaf €245,00 via LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2023 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies Japans februari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIJapans, zelfstudiepakket5 maanden€245,00Meer informatie
NHAJapans6 maanden€159,00Meer informatie
Thuiscursus.nlJapans voor Beginners3-6 maanden€299,00Meer informatie
LAUDIUSJapans Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Japans, zelfstudiepakket thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Japans flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Talen? Een goede optie is de online thuisstudie Japans, zelfstudiepakket(duaal of voltijd). Binnen deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een taalcursus Japans gaat sneller dan je denkt. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Japans thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen met een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Japans, zelfstudiepakket kun je al volgen vanaf €245,00 via bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Japans, zelfstudiepakket thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Japans: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De taalcursus heeft een looptijd van gemiddeld 5 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een passende Japans vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij De Haagse Hogeschool. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de onderwijs-aanbieders bieden ook een Japans klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je taalcursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer oefeningen, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-japans

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van HBO Accountancy tot HAVO Aardrijkskunde, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Japans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Japans, zelfstudiepakket online versneld volgen kan voor een bedrag van €245,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Japans. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je in je eigen tempo en zonder begeleiding van een docent Japans leren? Kies dan voor de cursus Japans, zelfstudiepakket. Je test zelf de kennis en uitspraak. Door middel van twee rijk geïllustreerde boeken en de cd’s leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Na afloop van de cursus Japans, zelfstudiepakket kun je je redelijk uitdrukken in het Japans. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken.Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je je kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en uitspraak.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie