nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Speed reading

De taalcursus Speed reading digitaal volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool check & vergelijk je erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig de beste thuisopleidingen van vooraanstaande aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Speed reading! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze taalcursus kun je vanuit huis volgen vanaf €69,00 via o.a. LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Speed reading juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISpeed reading (snellezen)1 maanden€69,00Meer informatie
Speed reading (snel lezen) op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Speed reading online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Hier check & vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Taalvaardigheid en Vertalen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Speed reading (snel lezen)(duaal of voltijd). Binnen deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw functie, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een taalcursus Speed reading gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en examens maken. Vanzelf wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Speed reading thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Speed reading (snel lezen) kun je al volgen vanaf €69,00 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Speed reading (snel lezen) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Speed reading: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 1 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een toepasbare Speed reading vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je extra info betreffende de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals NTI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Stenden Hogeschool. Verder krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere instellingen geven ook een Speed reading klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je taalcursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account zoek je ook naar webinars, oefenexamens, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-speed-reading

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Cursus Papiaments tot een studie als Gekwalificeerd nanny, en sinds kort dus ook de Speed reading zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn wensen en situatie? Onderstaand vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Waardevolle diploma’s
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Speed reading (snel lezen) online versneld volgen is haalbaar rond de €69,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Speed reading. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De cursus Speed reading (snellezen) is voor iedereen die veel lessen moet lezen of veel documenten moet doornemen een uitkomst. Snellezen zal je enorm veel tijd besparen en bovendien onthoud je de gelezen informatie stukken beter. De gemiddelde lezer leest met een snelheid van ongeveer 200 woorden per minuut. Het tekstbegrip van de gelezen tekst ligt gemiddeld rond de 50%. Na afloop van de cursus kun je tot vijf keer sneller leren lezen. Je leessnelheid kan zelfs stijgen tot boven de 1.000 woorden per minuut. Daarbij stijgt ook je tekstbegrip tot meer dan 80%.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie