nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Bedrijfskunde

De bachelor HBO Bedrijfskunde vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl vind je talloze thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Economie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos veel gekozen thuiscursussen en studies van toonaangevende instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een bachelor thuisstudie HBO Bedrijfskunde! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze bachelor is te bestellen vanaf €6444,00 via o.a. LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In april 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies HBO Bedrijfskunde april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Bedrijfskunde36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Bedrijfskunde vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HBO Bedrijfskunde zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Economie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Bedrijfskunde(duaal of voltijd). Tijdens deze bachelor verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met je huidige baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een bachelor HBO Bedrijfskunde regel je razendsnel online. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO Bedrijfskunde thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HBO Bedrijfskunde volg je al vanaf €6444,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Bedrijfskunde thuisstudies.

Kan ik direct starten met de bachelor?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Bedrijfskunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De bachelor duurt pakweg 36 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een relevante HBO Bedrijfskunde vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de gratis brochure kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals bijv. LOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Regio College. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel onderwijs-aanbieders bieden ook een HBO Bedrijfskunde klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de essentiële informatie voor je bachelor en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-bedrijfskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere HBO Maatschappelijke gezondheidszorg tot aan VMBO Duits, en natuurlijk de HBO Bedrijfskunde zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn ambities? Hierna kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie HBO Bedrijfskunde online versneld volgen is mogelijk vanaf €6444,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (april 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Bedrijfskunde. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Bedrijfskunde houdt zich bezig met de organisatie en marktomgeving van bedrijven en het bereiken van de ondernemingsdoelstellingen. Een bedrijfskundige is van alle markten thuis en kan vraagstukken benaderen vanuit verschillende disciplines. Juist die veelzijdigheid zorgt ervoor dat bedrijfskundigen zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt!Na deze HBO-opleiding Bedrijfskunde kun je in de meest uiteenlopende organisaties en branches terechtkomen. Bijvoorbeeld bij organisaties in het MKB of bij een grote international. Maar ook bij non-profit organisaties en de overheid zijn bedrijfskundigen meer dan welkom. Na het afronden van deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding, mag je de titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie