nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie

De bachelor HBO SPD Bedrijfsadministratie op afstand volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker ontdek je talloze thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Administratie. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk meteen de beste thuisstudies van Nederlandse instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een bachelor thuisstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze bachelor kan jij volgen vanaf €7164,00 via LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Volledig online studeren.
 • Uitstekende docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Alle thuisstudies HBO SPD Bedrijfsadministratie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO SPD Bedrijfsadministratie36 maanden€7164,00Meer informatie
NTIHBO SPD Bedrijfsadministratie36 maanden€5940,00Meer informatie
HBO SPD Bedrijfsadministratie op eigen tempo thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website check je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Administratie? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie(duaal of voltijd). Binnen deze bachelor ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO SPD Bedrijfsadministratie is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen HBO SPD Bedrijfsadministratie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie volg je al vanaf €7164,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO SPD Bedrijfsadministratie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de bachelor?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO SPD Bedrijfsadministratie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De bachelor kost je pakweg 36 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare HBO SPD Bedrijfsadministratie vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids tref je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC de Leijgraaf. Bovendien krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven geven ook een HBO SPD Bedrijfsadministratie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online check je de belangrijke documenten voor jouw bachelor en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-spd-bedrijfsadministratie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Facility management tot aan Microsoft office, en nu dus ook de HBO SPD Bedrijfsadministratie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In onderstaande paragraaf benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie online versneld volgen kost om en nabij de €7164,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De cursus vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Een HBO SPD-diploma staat in hoog aanzien op de arbeidsmarkt. En dat is niet zo vreemd. Een SPD-diploma is een bewijs van gedegen kennis en kunde op financieel gebied. Het diploma is dan ook al decennialang hét toegangsbewijs voor een succesvolle carrière binnen de bedrijfsadministratie. Afgestudeerden van een SPD-opleiding kunnen bijvoorbeeld aan de slag als financieel manager, controller of financieel adviseur. Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan hoger opgeleide financials. De arbeidsmarktperspectieven zijn dan ook zeer goed!De NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie biedt een gedegen kennisbasis in dit vakgebied én gaat uitgebreid de diepte in. Zo is er naast bedrijfsadministratie ook aandacht voor zaken als bestuurlijke informatievoorziening, bedrijfseconomie en belastingrecht. Daarnaast komen in deze SPD-opleiding actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk volop aan bod.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie