loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Certified Protection Officer

De hbo opleiding Certified Protection Officer zelfstandig thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over talloze thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Handhaving en Security. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk probleemloos professionele zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie Certified Protection Officer! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €693,00 via LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In december 2020 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Certified Protection Officer december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOICertified Protection Officer (CPO)7 maanden€693,00Meer informatie
Certified Protection Officer (CPO) thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Certified Protection Officer thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier check je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein Handhaving en Security? Een goede optie is de online thuisstudie Certified Protection Officer (CPO)(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met een baan, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een hbo opleiding Certified Protection Officer regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs Certified Protection Officer thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Certified Protection Officer (CPO) is er al vanaf €693,00 bij de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Certified Protection Officer (CPO) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Certified Protection Officer: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding duurt zo’n 7 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een bepaalde Certified Protection Officer vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals onder andere LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Scalda. Mogelijk kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel aanbieders faciliteren ook een Certified Protection Officer klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen zoek je ook naar het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-certified-protection-officer

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van MBO Management assistant t/m Cursus Portugees, en uiteraard ook de Certified Protection Officer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Bijgaand vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: PC opleidingen
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. NHBO: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Certified Protection Officer (CPO) online volgen kan al vanaf €693,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2020). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Certified Protection Officer. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Na 11 september 2001 werd de beveiliging in organisaties overal ter wereld topprioriteit. De Verenigde Staten hebben hierin een voortrekkersrol vervuld. Hierdoor is de trend ontstaan dat de beveiliging in organisaties steeds meer wordt opgezet volgens Amerikaans model: de Certified Protection Officer (CPO). Met de cursus Certified protection officer (CPO) haal je het internationaal erkende CPO-certificaat van de International Foundation for Protection Officers (IFPO). De beveiliging staat centraal in deze cursus. Diverse operatietechnieken en patrouilletechnieken komen aan bod. Verder is er aandacht voor computerbeveiliging, fysieke beveiligingen, brandbeveiliging en terrorismebestrijding. Na deze cursus ben je in staat om binnen elke organisatie een beveiligingsorganisatie op te zetten die voldoet aan de eisen van na “9/11”.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie