loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Visuele communicatie

De hbo opleiding HBO Visuele communicatie op afstand volgen? Dankzij onze vergelijker tref je de beste thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk meteen goede thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsaanbieders als NTI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Visuele communicatie! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €658,00 bij LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Digitale leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In november 2021 goedkoop aangeboden.

Vergelijking van thuisstudies HBO Visuele communicatie november 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Visuele communicatie2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Visuele communicatie thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HBO Visuele communicatie thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Visuele communicatie(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Visuele communicatie regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een HBO Visuele communicatie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Visuele communicatie is er nu al vanaf €658,00 bij LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? Hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Visuele communicatie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Visuele communicatie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een studietijd van ongeveer 2 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een matchende HBO Visuele communicatie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis brochure achterhaal je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders zoals onder andere Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Drenthe College. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere scholen verstrekken ook een HBO Visuele communicatie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. Hier bekijk je alles voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account tref je zaken als praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-visuele-communicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken november 2021

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van HBO MCSA Upgrade to Windows Server 2016 tot een opleiding als HBO Signaalanalyse, en sinds kort dus ook de HBO Visuele communicatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn ambities? Onderstaand benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Kies uit meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie HBO Visuele communicatie online versneld volgen doe je vanaf €658,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (november 2021). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Visuele communicatie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden. Mediaproducten communiceren ook niet alleen door middel van tekst maar juist ook met alle andere elementen die geen tekst zijn, zoals beeld, compositie of kleur. Tijdens de opleiding HBO Visuele communicatie krijg je inzicht in verschillende theorieën en leer je de feiten kennen om een doelbewuste keuze te kunnen maken over het gebruik van tekst en beeld.

Met het diploma van het korte HBO-programma Visuele communicatie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding CMD vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie