loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Webdesign

De hbo opleiding HBO Webdesign vanuit huis volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisopleidingen en studies in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk moeiteloos professionele thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsaanbieders als LOI en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Webdesign! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €1645,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Volop feedback van je docent.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In december 2020 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies HBO Webdesign december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO Webdesign5 maanden€1645,00Meer informatie
HBO Webdesign vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Webdesign op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker check je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Webdesign(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO Webdesign is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een HBO Webdesign thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Webdesign is er nu al vanaf €1645,00 via LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer werkenden willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Webdesign thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Webdesign: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De hbo opleiding kost je grofweg 5 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een relevante HBO Webdesign vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder bekijk je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hotelschool The Hague. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere onderwijsinstellingen faciliteren ook een HBO Webdesign klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet vind je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-webdesign

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Hindi tot aan HBO CCNA Routing and Switching, en dus ook de HBO Webdesign zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn ambities? In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. NHBO: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie HBO Webdesign online versneld volgen kan voor een bedrag van €1645,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (december 2020). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Webdesign. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Door de digitalisering van de maatschappij blijft de vraag naar webdesigners groeien. Een goede website is een must voor iedere organisatie, groot of klein. Het is belangrijker dan ooit om online zichtbaar én vindbaar te zijn. Maar hoe kom je tot een goed werkend, gebruiksvriendelijk en onderscheidend webdesign én een website die goed gevonden wordt?Tijdens de opleiding HBO Webdesign ga je creatief en professioneel aan de slag met het ontwerpen, realiseren en beheren van websites. Ook wordt er aandacht besteed aan de belangrijkste ontwerpprincipes die noodzakelijk zijn voor een goede gebruikerservaring. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om een professionele website te bouwen en weet je bovendien hoe de mogelijkheden van social media ingezet kunnen worden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie