nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Commerciële economie

De bachelor HBO Commerciële economie zelfstandig thuis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuiscursussen en studies in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel de beste thuisstudies van respectabele aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en start vandaag nog met jouw bachelor thuisstudie HBO Commerciële economie! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze bachelor kun je al volgen vanaf €6444,00 via LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In mei 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies HBO Commerciële economie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Commerciële economie (CE)36 maanden€6444,00Meer informatie
NTIHBO Commerciële Economie36 maanden€6300,00Meer informatie
HBO Commerciële economie (CE) thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Commerciële economie online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Commerciële economie (CE)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met je werk, hobby’s en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een bachelor HBO Commerciële economie is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een HBO Commerciële economie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Commerciële economie (CE) wordt al aangeboden vanaf €6444,00 bij LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Commerciële economie (CE) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Commerciële economie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De bachelor heeft een looptijd van om en nabij de 36 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een bepaalde HBO Commerciële economie vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze bachelor.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als onder andere NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Driestar Hogeschool. Daarbij kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere onderwijs-bedrijven beschikken over een HBO Commerciële economie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier bekijk je belangrijke info rondom jouw bachelor en kan je overleggen met de docent. Via jouw account tref je zaken als praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-commerciele-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van HBO Inleiding recht tot een studie als Vakopleiding Schuldhulpverlener, en uiteraard ook de HBO Commerciële economie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie HBO Commerciële economie (CE) online versneld volgen is mogelijk vanaf €6444,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is belangrijk voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Commerciële economie. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben je gedreven, heb je een commerciële instelling en ambieer je een functie in marketing of accountmanagement? Dan is de HBO-bacheloropleiding Commerciële economie echt iets voor jou. Deze erkende opleiding bereidt perfect voor op een commerciële functie op managementniveau. Bijvoorbeeld als productmanager, accountmanager of marketingmanager. Stuk voor stuk uitdagende functies waarin alles draait om resultaten en commercieel succes.

De opleiding Commerciële economie is op alle fronten erkend. Naast een gedegen basis, biedt de opleiding keuze uit twee specialisaties: Accountmanagement en Marketingmanagement. Succesvolle afronding geeft recht op het officieel erkende bachelorgetuigschrift en het dragen van de titel Bachelor of Arts (BA).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie