nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Management, Economie en Recht

De bachelor HBO Management, Economie en Recht thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker ontdek je de beste thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Management en Leidinggeven. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk moeiteloos professionele thuisstudies van toonaangevende afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een bachelor thuisstudie HBO Management, Economie en Recht! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze bachelor is er al vanaf €6444,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In mei 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie HBO Management, Economie en Recht mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Management, Economie en Recht (MER)36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Management, Economie en Recht (MER) thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding HBO Management, Economie en Recht op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website check & vergelijk je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Management en Leidinggeven? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Management, Economie en Recht (MER)(duaal of voltijd). Tijdens deze bachelor doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een bachelor HBO Management, Economie en Recht kan moeiteloos via internet. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een HBO Management, Economie en Recht thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Management, Economie en Recht (MER) kan men aanschaffen vanaf €6444,00 bij LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel mensen willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Management, Economie en Recht (MER) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de bachelor?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Management, Economie en Recht: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De bachelor kost je grofweg 36 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Normaal gesproken is een relevante HBO Management, Economie en Recht vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure check je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Centrum voor Humanistische Vorming. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene scholen beschikken over een HBO Management, Economie en Recht klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet vind je belangrijke info rondom jouw bachelor en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-management-economie-en-recht

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Webdesign tot een studie als Nederlands 3F, en dus ook de HBO Management, Economie en Recht zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie HBO Management, Economie en Recht (MER) online versneld volgen kost om en nabij de €6444,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Management, Economie en Recht. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

In het bedrijfsleven en bij non-profitorganisaties is veel behoefte aan generalisten. Mensen met een gedegen kennis van zaken op economisch, juridisch én managementgebied. Mensen die bedrijfskundige vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken, om zo te komen tot een geïntegreerde en goed doordachte oplossing. De HBO Management, Economie en Recht (MER) leidt op tot zo’n veelzijdige professional.
Na het afronden van deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding, mag de titel Bachelor of Business Administration (BBA) worden gevoerd.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie