nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Facility management

De bachelor HBO Facility management op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je erkende thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Management en Leidinggeven. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken direct populaire thuisopleidingen van respectabele scholen als Fontys en start vandaag nog met jouw bachelor thuisstudie HBO Facility management! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €7164,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Overzicht met thuisstudies HBO Facility management juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Facility management36 maanden€7164,00Meer informatie
HBO Facility management thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Facility management thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek check & vergelijk je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management en Leidinggeven? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Facility management(duaal of voltijd). Via deze bachelor verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Facility management is niet ingewikkeld. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten HBO Facility management thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken op een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding HBO Facility management is er al vanaf €7164,00 via het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Facility management thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Facility management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De bachelor duurt om en nabij de 36 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een passende HBO Facility management vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze bachelor.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld MBO Rijnland. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Facility management klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar vind je snel de meest handige tools voor je bachelor en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, oefenexamens, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-facility-management

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) tot bijvoorbeeld VWO Nederlands, en natuurlijk de HBO Facility management zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie HBO Facility management online versneld volgen is realistisch vanaf €7164,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is gericht op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je manager heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Facility management. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Als facility manager ben je een spin in het web: manager, bemiddelaar en adviseur. Het is jouw taak om te zorgen voor een optimale werkomgeving binnen de organisatie voor zowel het bedrijf als de werknemer. Spreekt je dit aan? Dan is de HBO Facility management van de LOI een uitstekende keuze. Met het bachelordiploma op zak, stap je een buitengewoon interessant en veelzijdig vakgebied binnen met veelbelovende carrièreperspectieven.De HBO Facility management heeft het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Met het behalen van het internationaal erkende getuigschrift HBO Facility Management mag bovendien de titel Bachelor (B) gevoerd worden. Tijdens de opleiding worden daarnaast extra diploma’s behaald, zónder extra te studeren. Bijvoorbeeld Logistiek management van het Nemas.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie