nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Management voor de zorg

De bachelor HBO Management voor de zorg op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker vind je alle erkende thuisopleidingen en studies in de categorie Management en Leidinggeven. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk meteen de beste zelfstudies en thuiscursussen van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een bachelor thuisstudie HBO Management voor de zorg! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €6444,00 via LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie HBO Management voor de zorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Management voor de zorg36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Management voor de zorg vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding HBO Management voor de zorg op afstand volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Op deze website check je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Management en Leidinggeven? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Management voor de zorg(duaal of voltijd). Door deze bachelor doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een bachelor HBO Management voor de zorg gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een HBO Management voor de zorg thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Management voor de zorg volg je al vanaf €6444,00 bij het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Management voor de zorg thuisstudies.

Kan ik direct starten met de bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Management voor de zorg: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De bachelor kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een specifieke HBO Management voor de zorg vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als bijv. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool van Amsterdam. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende aanbieders faciliteren ook een HBO Management voor de zorg klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles voor jouw bachelor en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-management-voor-de-zorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Denk aan HBO Ouderenzorg tot aan HBO Groepswerk voor de sociaal werker, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Management voor de zorg zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? In het volgende overzicht lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie HBO Management voor de zorg online versneld volgen kost om en nabij de €6444,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Management voor de zorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De sector Zorg en welzijn is flink in beweging. Organisaties worden platter georganiseerd en de rol van de manager verandert. De HBO-bacheloropleiding Management voor de zorg (een specialisatie van de HBO Management) bereidt je perfect voor op een uitdagende managementfunctie in de zorgsector. Je doet uitgebreide managementkennis en –vaardigheden op én vult deze aan met expertise op zorggebied.Deze managementopleiding in de zorg is ontwikkeld in samenspraak professionals uit de zorg- en welzijnssector en sluit naadloos aan op de behoefte van de arbeidsmarkt. Het programma is zeer actueel en besteedt aandacht aan alle onderwerpen die nodig zijn om in de zorgsector als manager te fungeren in een hogere functie. Na afronding ben je in staat om tactisch en strategisch leiding te geven aan verschillende team en beheers je coachende en motiverende technieken die je als leidinggevende nodig hebt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie