nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Management

De bachelor HBO Management thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over talloze thuisopleidingen en studies in de categorie Management en Leidinggeven. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk direct goede studies en thuiscursussen van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een bachelor thuisstudie HBO Management! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze bachelor is te bestellen vanaf €6444,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online account met studieplanning.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie HBO Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Management36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Management vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding HBO Management op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker check & vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Management en Leidinggeven? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Management(duaal of voltijd). In deze bachelor krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een bachelor HBO Management is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een HBO Management thuisopleiding?

Een positief aspect van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Management is er nu al vanaf €6444,00 via bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer werkenden willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? Hierna besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Management thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn bachelor?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Management: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De bachelor heeft een looptijd van ongeveer 36 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een relevante HBO Management vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids bekijk je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze bachelor.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals o.a. Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit wil zeggen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC van Twente. Daarnaast ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende instellingen faciliteren ook een HBO Management klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem vind je de belangrijke documenten voor jouw bachelor en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, video’s, oefeningen, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van HBO Storytelling en beleving tot een studie als Verandermanagement, en dus ook de HBO Management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie HBO Management online volgen kan al vanaf €6444,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De cursus draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

In het zakenleven anno nu staat snelheid centraal. De internationale, digitale 24-uurseconomie dwingt bedrijven op topsnelheid te opereren. Belangrijke beslissingen moeten in minuten worden genomen, koersen moeten continu worden bijgesteld en personeel moet optimaal gemotiveerd blijven. Ook in de hoogste versnelling moeten prestaties continu verbeterd worden.In zo’n klimaat staat of valt een onderneming met de kwaliteit van zijn management. De NVAO-geaccrediteerde HBO Management van LOI Hogeschool verschaft alle kennis en vaardigheden die een succesvol manager nodig heeft. Deze HBO-managementopleiding richt zich met name op de ‘zachte’ kant van management. Zo is er veel aandacht voor leidinggeven en het aansturen en motiveren van medewerkers. Sociale en communicatieve vaardigheden staan hierbij centraal. Aan het eind van de opleiding maak je een keuze uit de minors: Internationaal management, Internationaal officemanagement en HRM.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie