loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Criminologie

De hbo opleiding Criminologie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Handhaving en Security. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van erkende scholen als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie Criminologie! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is er al vanaf €396,00 bij onder andere LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2020 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Criminologie oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOICriminologie4 maanden€396,00Meer informatie
NHBOCriminologie (België)3-6 maanden€289,00Meer informatie
NHACriminologie4 maanden€279,00Meer informatie
Criminologie thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Criminologie op afstand volgen

Zoek je een andere baan? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker check je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Handhaving en Security? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Criminologie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een hbo opleiding Criminologie gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat is de prijs van een Criminologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken op een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Criminologie volg je al vanaf €396,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel mensen willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Criminologie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Criminologie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De hbo opleiding kun je afronden plusminus 4 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een specifieke Criminologie vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school tref je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als LOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Academie Artemis, Hogeschool voor Styling. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-aanbieders geven ook een Criminologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem tref je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-criminologie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Onderwijskunde tot een opleiding als HBO literair vertalen Frans, en natuurlijk de Criminologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. NHBO: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Criminologie online versneld volgen kost om en nabij de €396,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2020). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Criminologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Voor mensen die werkzaam zijn in de beveiligings- en securitybranche is het belangrijk dat ze om kunnen gaan met criminaliteit. De praktijkgerichte LOI-opleiding Criminologie biedt alle kennis en vaardigheden om criminaliteit te kunnen bestrijden. Er wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteitspreventie, de opsporing door de politie en de afdoening van strafzaken. Ook de dader als persoon komt aan bod: is iemand geboren als crimineel of wordt hij het? Tot slot is er nog ruimte voor een aantal bijzondere onderwerpen als het veelbesproken Nederlandse drugsbeleid, criminaliteit en minderheidsgroepen en de aanpak van georganiseerde misdaad. Na afloop beschik je over de kennis en vaardigheden om zelf criminaliteit te bestrijden en hierover te adviseren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie