loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Customer relationship management

De hbo opleiding Customer relationship management zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijker vind je goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande instellingen als NHA en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Customer relationship management! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €534,00 via LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juni 2021 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Customer relationship management juni 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOICustomer relationship management (CRM)6 maanden€534,00Meer informatie
Customer relationship management (CRM) digitaal vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Customer relationship management zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Marketing – Communicatie en Sales? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Customer relationship management (CRM)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een hbo opleiding Customer relationship management is niet ingewikkeld. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Customer relationship management thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Customer relationship management (CRM) wordt al aangeboden vanaf €534,00 bij bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de medewerkers kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Customer relationship management (CRM) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Customer relationship management: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je zo’n 6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een bepaalde Customer relationship management vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Schouten & Nelissen University. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-aanbieders geven ook een Customer relationship management klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar tref je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-customer-relationship-management

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2021

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Vakopleiding Gewichtsconsulent + verdieping Eetstoornissen tot aan HBO Persoonlijkheidsleer, en tegenwoordig dus ook de Customer relationship management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. NHBO: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Customer relationship management (CRM) online versneld volgen is realistisch vanaf €534,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2021). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie is geschikt voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Customer relationship management. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

In een markt waarin de concurrentie groot is, is het van essentieel belang een goede en duurzame relatie met klanten op te bouwen. Customer relationship management (CRM) wordt dan ook steeds meer gezien als een van de belangrijkste voorwaarden voor het succes van een onderneming. Tijdens de cursus Customer relationship management (CRM) maak je in korte tijd op HBO-niveau kennis met CRM. Het programma is ontwikkeld onder auspiciën van Platform voor Klantgericht Ondernemen, hét platform voor het delen van kennis en ervaring op CRM-gebied. Tijdens deze opleiding worden de mogelijkheden, de voorwaarden voor succes en de valkuilen van CRM jou allemaal bekend. Je leert om strategische uitgangspunten van CRM te vertalen naar een succesvol CRM-beleid én om een CRM-proces te organiseren en evalueren. Met het diploma op zak ben je een echte database marketeer en klaar om te werken als CRM-manager of –executive.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie