loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Effectief communiceren

De hbo opleiding Effectief communiceren vanuit huis volgen? Middels onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Marketing – Communicatie en Sales. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk simpel en snel tientallen relevante studies en thuiscursussen van Hollandse opleiders als NHA en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Effectief communiceren! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €270,00 via o.a. LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In oktober 2022 voordelig starten.

Alle thuisstudies Effectief communiceren oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIEffectief communiceren3 maanden€270,00Meer informatie
LOIEffectief communiceren met Duitstaligen8 maanden€712,00Meer informatie
LOIEffectief communiceren met Engelstaligen8 maanden€712,00Meer informatie
LOIEffectief communiceren met Franstaligen8 maanden€712,00Meer informatie
LOIEffectief communiceren met Spaanstaligen8 maanden€712,00Meer informatie
Effectief communiceren thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Effectief communiceren online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Een goede optie is de online thuisstudie Effectief communiceren(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een hbo opleiding Effectief communiceren is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Effectief communiceren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Effectief communiceren is er al vanaf €270,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer jongeren willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Effectief communiceren thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Effectief communiceren: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding kost je circa 3 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een dergelijke Effectief communiceren vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder vind je de verdere details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als bijvoorbeeld LOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Helicon Opleidingen. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere opleidersverstrekken ook een Effectief communiceren klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet check je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-effectief-communiceren

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Privaatrecht tot een opleiding als HBO Zakelijk Engels niveau B2, en nu dus ook de Effectief communiceren zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Onderstaand vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Effectief communiceren online versneld volgen is mogelijk vanaf €270,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is relevant voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Effectief communiceren. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wie professioneel wil functioneren op niveau moet beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden doe je op tijdens de cursus Effectief communiceren. Niet voor niets wordt dit veel gevraagd in vacatures. Goed kunnen communiceren houdt in dat je je duidelijk en correct kunt uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk en in verschillende situaties. Je kunt bijvoorbeeld je standpunt helder overbrengen tijdens een zakelijk gesprek of een vergadering, je kunt een goede presentatie geven en een compact en overzichtelijk rapport maken. Uiteraard is je Nederlandse taalgebruik foutloos. Na afloop van deze cursus kun je effectief communiceren op professioneel niveau.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie