nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Sociaal pedagogische hulpverlening

De bachelor HBO Sociaal pedagogische hulpverlening op afstand volgen? Met onze vergelijker kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en studies in de categorie Psychologie en Coaching. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken gemakkelijk professionele thuisopleidingen van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw bachelor thuisstudie HBO Sociaal pedagogische hulpverlening! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze bachelor is er al vanaf €6444,00 bij onder andere LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Digitale leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie HBO Sociaal pedagogische hulpverlening februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH)36 maanden€6444,00Meer informatie
NTIHBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)36 maanden€6084,00Meer informatie
HBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) digitaal vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Sociaal pedagogische hulpverlening op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Hier tref je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Psychologie en Coaching? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH). Met deze bachelor ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met je huidige baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Sociaal pedagogische hulpverlening is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een HBO Sociaal pedagogische hulpverlening thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online met een macbook, ipad of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) is er al vanaf €6444,00 bij het instituut LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Sociaal pedagogische hulpverlening: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De bachelor kun je afronden om en nabij de 36 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een matchende HBO Sociaal pedagogische hulpverlening vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals bijv. NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hout- en meubileringscollege. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende instellingen geven ook een HBO Sociaal pedagogische hulpverlening klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles voor jouw bachelor en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-sociaal-pedagogische-hulpverlening

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan HBO Ouderenzorg tot een opleiding als Zelfstandig personal trainer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Sociaal pedagogische hulpverlening zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? In de beschrijving hierna benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie HBO Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) online versneld volgen is realistisch vanaf €6444,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Sociaal pedagogische hulpverlening. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ben je sociaal, maatschappelijk betrokken en wil je echt iets voor mensen kunnen betekenen? Kies dan voor de HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Een sociaal pedagogisch hulpverlener verleent professionele hulp aan jeugd en volwassenen met problemen in hun eigen leef- en woonsituatie. Na deze erkende bachelor-opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag in de jeugd- of verslavingszorg, GGZ of maatschappelijke opvang.Veranderingen binnen de samenleving en wetgeving hebben gevolgen voor de werkzaamheden van SPH’ers. Er is een omslag gaande van verzorgingsstaat naar participatiestaat, waarbij meer verantwoordelijkheden decentraal komen te liggen. Hulpverleners, zoals SPH’ers, dienen hier in hun werk rekening mee te houden en hulpverlening te bieden conform Welzijn Nieuwe Stijl. In de opleiding is hier dan ook aandacht voor. Daarnaast ligt het accent op Evidence based werken en ontwikkeling van het beroep.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie