nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Rechten

De bachelor HBO Rechten op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Recht en Bestuur. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisopleidingen van Nederlandse scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw bachelor thuisstudie HBO Rechten! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze bachelor kan jij volgen vanaf €6444,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies HBO Rechten mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Rechten36 maanden€6444,00Meer informatie
NTIHBO Rechten36 maanden€5760,00Meer informatie
HBO Rechten vanuit huis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Rechten online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website kom je in aanraking met een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Recht en Bestuur? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Rechten(duaal of voltijd). Aan de hand van deze bachelor ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Rechten is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en examens maken. Vanzelf wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen HBO Rechten thuisopleiding?

Een positief aspect van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel van de documentatie check je simpelweg digitaal op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Rechten is er nu al vanaf €6444,00 via de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Rechten thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de bachelor?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Rechten: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De bachelor kun je afronden gemiddeld 36 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een passende HBO Rechten vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de gratis brochure lees je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als NCOI / Pro Education. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Rechten klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet tref je alles wat je nodig hebt voor jouw bachelor en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving zoek je ook naar webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-rechten

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld HBO Inleiding sociaal juridische dienstverlening tot een opleiding als Gesprekstechnieken, en nu dus ook de HBO Rechten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? Hierna beschrijven we kort onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie HBO Rechten online versneld volgen kost om en nabij de €6444,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Rechten. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De HBO-bacheloropleiding Rechten bereidt perfect voor op een uitdagende functie in het juridisch werkveld. Juist de vraag naar HBO-juristen is, mede door de lange termijn gevolgen van de economische crisis, groot. Een HBO-jurist komt over het algemeen niet in het klassieke juridische veld terecht, maar zal veeleer aan de slag gaan als juridisch medewerker bij een bedrijf of de overheid. Je zult in een toekomstige functie breed inzetbaar zijn, veel zaken uitpluizen én naast vakkennis, ook je rechtvaardigheidgevoel aanspreken.

De opleiding HBO Rechten richt zich op wetten en regels, juridisch onderzoek, adviseren, debatteren, onderhandelen en bemiddelen. Je wordt getraind om te analyseren, te adviseren, cliënten te vertegenwoordigen, beslissingen te nemen, dossiers te managen en te organiseren. Stuk voor stuk belangrijke competenties voor een HBO-jurist.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie