nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Toegepaste psychologie

De bachelor HBO Toegepaste psychologie flexibel en snel thuis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie en Coaching. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen professionele thuisopleidingen van respectabele aanbieders van thuisstudies als LOI en ga meteen aan de slag met een bachelor thuisstudie HBO Toegepaste psychologie! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze bachelor is beschikbaar vanaf €6444,00 bij een opleider als LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Uitstekende docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Overzicht thuisstudies HBO Toegepaste psychologie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Toegepaste psychologie36 maanden€6444,00Meer informatie
NTIHBO Toegepaste psychologie36 maanden€6084,00Meer informatie
HBO Toegepaste psychologie online vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding HBO Toegepaste psychologie op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Hier kom je in aanraking met tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Toegepaste psychologie(duaal of voltijd). Via deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een bachelor HBO Toegepaste psychologie is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs HBO Toegepaste psychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding HBO Toegepaste psychologie is er nu al vanaf €6444,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Toegepaste psychologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Toegepaste psychologie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De bachelor kun je afronden om en nabij de 36 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een bepaalde HBO Toegepaste psychologie vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids vind je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze bachelor.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Notenboom. Ook krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste aanbieders beschikken over een HBO Toegepaste psychologie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je bachelor en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-toegepaste-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Van HBO Vakdidactiek Wiskunde tot All You Can Study, en tegenwoordig dus ook de HBO Toegepaste psychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? Onderstaand behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie HBO Toegepaste psychologie online versneld volgen is haalbaar rond de €6444,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante producten kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus of studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Toegepaste psychologie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wat beweegt mensen? Is gedrag te beïnvloeden? En hoe kun je mensen en organisaties helpen bij het oplossen en overwinnen van problemen waar de psychologische factor een rol speelt? Ben je geïnteresseerd in deze vragen en wil je aan de slag als professional in de psychologie? Kies dan voor de erkende HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie. Een zeer interessante studie psychologie waarin je leert waarom mensen zich gedragen zoals ze dat doen en hoe je dit gedrag kunt onderzoeken, beoordelen en beïnvloeden.Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding is van hoge kwaliteit en bereidt perfect voor op een veelzijdige functie als professional in de psychologie. De opleiding biedt keuze uit drie uitstroomrichtingen: Arbeid en organisatie, Onderwijs en jeugd en Gezondheidszorg.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie