nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Small business en retailmanagement

De bachelor HBO Small business en retailmanagement digitaal volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies tref je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van toonaangevende instellingen als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een bachelor thuisstudie HBO Small business en retailmanagement! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze bachelor is beschikbaar vanaf €6444,00 via LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies HBO Small business en retailmanagement mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Small business en retailmanagement36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Small business en retailmanagement online vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Small business en retailmanagement flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze website vergelijk je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Small business en retailmanagement(duaal of voltijd). Binnen deze bachelor leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een bachelor HBO Small business en retailmanagement regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven HBO Small business en retailmanagement thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Small business en retailmanagement is er nu al vanaf €6444,00 via LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Small business en retailmanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn bachelor?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Small business en retailmanagement: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De bachelor duurt ongeveer 36 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een bepaalde HBO Small business en retailmanagement vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder lees je meer informatie over de toelatingseisen van deze bachelor.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij The New School for Information Services. Bovendien levert de instelling vaak een echt branchediploma als NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven verstrekken ook een HBO Small business en retailmanagement klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je de essentiële informatie voor je bachelor en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-small-business-en-retailmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van Binnenhuisarchitectuur tot een studie als Oracle Database 12c, en dus ook de HBO Small business en retailmanagement zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? Hieronder vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie HBO Small business en retailmanagement online versneld volgen is mogelijk vanaf €6444,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Small business en retailmanagement. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

De retailbranche is sterk in beweging. Klanten zijn kritisch, de concurrentie wordt steeds groter en nieuwe technologieën bieden nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce. Van een retailmanager wordt dan ook niet alleen een ondernemende houding verwacht, maar ook de juiste kennis en vaardigheden om in te spelen op de veranderingen in de branche.De HBO-bacheloropleiding Small business en retailmanagement bereidt je perfect voor op deze uitdagende functie. De focus ligt daarbij op ondernemerschap in retailmanagement. Na afronding ben je klaar om als ondernemer in retail aan de slag te gaan. Ook een functie als retailmanager op tactisch niveau behoort tot de mogelijkheden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie