nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening

De bachelor HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening digitaal volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl tref je toonaangevende thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Recht en Bestuur. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig professionele opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een bachelor thuisstudie HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze bachelor kun je al volgen vanaf €6444,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijk thuisstudies HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening36 maanden€6444,00Meer informatie
HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening zelf thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Met onze vergelijker tref je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Recht en Bestuur? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening(duaal of voltijd). Door deze bachelor krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een bachelor HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening kun je al volgen vanaf €6444,00 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de bachelor?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De bachelor kun je afronden pakweg 36 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een toepasbare HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding achterhaal je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Koninklijk Actuarieel Genootschap & Actuarieel Instituut. Tevens kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere scholen bieden ook een HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Online bekijk je alles voor jouw bachelor en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-specialisatie-sociaal-juridische-dienstverlening

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Vakopleiding Sportmasseur tot een opleiding als Sommelier, en tegenwoordig dus ook de HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn situatie? Bijgaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening online versneld volgen is haalbaar rond de €6444,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Specialisatie Sociaal juridische dienstverlening. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Recht is niet alleen een juridisch vak, het is ook een sociaal vak. De HBO-bacheloropleiding Rechten met als specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening bereidt voor op deze kant van het vak. Veel mensen hebben advies en begeleiding nodig bij juridische problemen, bijvoorbeeld omdat ze schulden hebben of worden ontslagen. Na deze opleiding ben je een professional die cliënten en organisaties kan ondersteunen bij sociaal juridische problematiek. In deze bachelor wordt veel aandacht besteed aan de typen diensten en de problematiek waarmee je te maken krijgt, want het is van groot belang dat je cliënten leert begrijpen. De opleiding bestaat daarom naast juridische vakken, ook uit vakken als mediation en conflicthantering. Na afloop ben je breed inzetbaar en kun je in tal van organisaties en functies terecht. Je kunt aan de slag bij de sociale dienst, de gemeente, een bureau voor rechtshulp, een woningbouwvereniging of een bureau voor maatschappelijk werk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie