loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Inleiding cybersecurity

De hbo opleiding Inleiding cybersecurity op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je talloze thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Handhaving en Security. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel veel gekozen thuisstudies van toonaangevende afstandsopleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie Inleiding cybersecurity! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €276,00 via o.a. LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In september 2022 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Inleiding cybersecurity september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIInleiding cybersecurity4 maanden€276,00Meer informatie
Inleiding cybersecurity thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Inleiding cybersecurity flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website check je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Handhaving en Security? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Inleiding cybersecurity(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding Inleiding cybersecurity gaat erg gemakkelijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Inleiding cybersecurity thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen op jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Inleiding cybersecurity is er al vanaf €276,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Inleiding cybersecurity thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Inleiding cybersecurity: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (indien gewenst). De hbo opleiding heeft een studietijd van plusminus 4 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een specifieke Inleiding cybersecurity vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals bijv. NTI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool E3. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de scholen hebben ze mogelijkheid voor een Inleiding cybersecurity klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier tref je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-inleiding-cybersecurity

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Dieetkok t/m HBO Casemanagement en integraal werken, en sinds kort dus ook de Inleiding cybersecurity zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn aspiraties? Onderstaand vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Prettige digitale leeromgeving
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Ook groepscursussen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Inleiding cybersecurity online versneld volgen is haalbaar rond de €276,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Inleiding cybersecurity. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Iedere organisatie heeft te maken met risico’s op het gebied van informatie en informatiebeveiliging. Vrijwel dagelijks hoor je over DDos-aanvallen, datalekken, hacks en andere cyberbedreigingen. Kennis van cybersecurity is dan ook veelgevraagd op de arbeidsmarkt. Nu én in de toekomst.Heb je in je werk te maken met informatiebeveiliging of wil je uit persoonlijke interesse meer weten over cyberbedreigingen? Kies dan voor de cursus Inleiding cybersecurity. Je leert de risico’s analyseren op basis van de code voor informatiebeveiliging NEN-ISO/IEC 27002 en ontdekt hoe je deze risico’s kunt verkleinen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie