loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Kennismanagement

De hbo opleiding Kennismanagement comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool ontdek je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie Kennismanagement! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €594,00 bij LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Kennismanagement september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIKennismanagement6 maanden€594,00Meer informatie
Kennismanagement vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Kennismanagement flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Een goede optie is de online thuisstudie Kennismanagement(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een hbo opleiding Kennismanagement gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en examens maken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven Kennismanagement thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Kennismanagement is er al vanaf €594,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige Kennismanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kennismanagement: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding heeft een studietijd van pakweg 6 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Kennismanagement vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding check je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Nova College. Daarnaast krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Meerdere opleidershebben ook een Kennismanagement klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar download je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-kennismanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan HBO Inleiding sociaal juridische dienstverlening tot bijvoorbeeld Stervensbegeleiding, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kennismanagement zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Kennismanagement online versneld volgen is realistisch vanaf €594,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kennismanagement. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

De cursus Kennismanagement geeft aan de hand van verhalen uit de praktijk een overzicht van de diverse opvattingen over kennismanagement. Markten veranderen, concurrentie neemt toe, regels verdwijnen en nieuwe regels treden in werking. De wereld wordt steeds sneller en competitiever. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer verouderd. Klanten stellen steeds hogere eisen met betrekking tot flexibiliteit, snelheid en kwaliteit. Organisaties moeten zich continu aanpassen aan alle ontwikkelingen en daar is kennis voor nodig. Kennis die snel toegepast kan worden en zich op een toegankelijke plek binnen de organisatie bevindt. Deze cursus behandelt de toepassingen (onder andere processen en technologieën) van kennismanagement en wat het concreet kan opleveren. Bovendien wordt besproken hoe sociale media ingezet kunnen worden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie