nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO

De bachelor HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via onze thuisstudie-vergelijker bekijk je de beste thuiscursussen en opleidingen in het vakgebied van Onderwijs en Pedagogiek. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken zonder problemen populaire opleidingen en thuisstudies van respectabele afstandsopleiders als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een bachelor thuisstudie HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze bachelor is te bestellen vanaf €8592,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Opleiders thuisstudie HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)48 maanden€8592,00Meer informatie
HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) op eigen tempo thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vergelijk je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO)(duaal of voltijd). Via deze bachelor doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Starten met een bachelor HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) is er nu al vanaf €8592,00 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De bachelor kun je afronden gemiddeld 48 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een matchende HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids bekijk je extra info inzake de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen als onder andere NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC van Twente. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Diverse onderwijs-aanbieders geven ook een HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw bachelor en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-lerarenopleiding-basisonderwijs-pabo

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Oriëntatie financieel management tot HBO Literatuur, en dus ook de HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Bijgaand vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Praktijkgerichte docenten
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie HBO Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) online versneld volgen is mogelijk vanaf €8592,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Zie jij jezelf wel voor de klas staan? Kies dan voor de Lerarenopleiding basisonderwijs (PABO). Flexibel te volgen en dus goed te combineren met een baan! Je wordt opgeleid tot een vakbekwame leraar in het basisonderwijs. Je hebt niet alleen de vakinhoudelijke kennis opgedaan, maar beschikt over alle vaardigheden die een leerkracht van nu nodig heeft.Na deze opleiding kun je lesgeven in de groepen 1 t/m 8. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan binnen andere richtingen in het onderwijsveld als leerlingbegeleiding, de organisatie van buitenschoolse activiteiten en ICT.
De arbeidsmarktperspectieven voor leraren zijn zeker goed te noemen. Als gevolg van vergrijzing zal er de komende jaren een tekort aan leraren ontstaan. Juist de behoefte aan leraren die beschikken over zgn. ‘21st century skills’ (vaardigheden op het gebied van ICT) is groot.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie