nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Lerarenopleiding Engels

De bachelor HBO Lerarenopleiding Engels op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over alle erkende thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig de beste thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een bachelor thuisstudie HBO Lerarenopleiding Engels! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze bachelor kun je al volgen vanaf €8592,00 bij LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies HBO Lerarenopleiding Engels februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels48 maanden€8592,00Meer informatie
HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Lerarenopleiding Engels op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. In de vergelijker check & vergelijk je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Onderwijs en Pedagogiek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels(duaal of voltijd). Door deze bachelor doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, andere interesses en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een bachelor HBO Lerarenopleiding Engels is eenvoudiger dan jij denkt. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens maken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief HBO Lerarenopleiding Engels thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels kan men aanschaffen vanaf €8592,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de bachelor?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Lerarenopleiding Engels: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De bachelor heeft een looptijd van pakweg 48 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een matchende HBO Lerarenopleiding Engels vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina lees je de verdere details over de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Drenthe College. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidershebben ze mogelijkheid voor een HBO Lerarenopleiding Engels klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dat portaal vind je alles voor jouw bachelor en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-lerarenopleiding-engels

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Blogs en columns schrijven tot bijvoorbeeld Babymassage, en tegenwoordig dus ook de HBO Lerarenopleiding Engels zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? Hierna vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels online versneld volgen doe je vanaf €8592,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Dikwijls is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Lerarenopleiding Engels. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

De HBO Lerarenopleiding Engels van LOI Hogeschool leidt je op tot tweedegraads docent. Na afronding van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO, de eerste drie klassen van de HAVO en het VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).In bacheloropleiding Lerarenopleiding Engels leer je niet alleen hoe je anderen kunt helpen om zo goed mogelijk in het Engels te communiceren, je leert ook hoe je leerlingen in hun taalontwikkeling kunt begeleiden en plezier kunt laten beleven met de Engelse taal. Vergeet even de onderwijzer van vroeger, anno nu ben je als docent veel meer een coach die leerlingen motiveert en enthousiast maakt voor het vak. Het werkveld staat o.a. door de vergrijzing te springen om praktijkgerichte docenten die inhoudelijk onderwijs aanbieden dat leerlingen aanspreekt. Dus de carrièreperspectieven zijn goed!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie