nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Lerarenopleiding Nederlands

De bachelor HBO Lerarenopleiding Nederlands zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker ontdek je tientallen thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk heel eenvoudig de beste opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een bachelor thuisstudie HBO Lerarenopleiding Nederlands! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze bachelor kun je al volgen vanaf €8592,00 bij LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijk thuisstudies HBO Lerarenopleiding Nederlands juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands48 maanden€8592,00Meer informatie
HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Lerarenopleiding Nederlands online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker vind je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Onderwijs en Pedagogiek? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands(duaal of voltijd). Binnen deze bachelor verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met een baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een bachelor HBO Lerarenopleiding Nederlands is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een HBO Lerarenopleiding Nederlands thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands kun je al volgen vanaf €8592,00 bij de onderwijsinstelling LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn bachelor?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Lerarenopleiding Nederlands: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De bachelor is vaak af te ronden in plusminus 48 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een matchende HBO Lerarenopleiding Nederlands vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school achterhaal je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Oysterwyck Hogeschool. Ook zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen verstrekken ook een HBO Lerarenopleiding Nederlands klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je bachelor en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving tref je zaken als video’s, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-lerarenopleiding-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van HBO Inleiding Big data tot Baskisch, en nu dus ook de HBO Lerarenopleiding Nederlands zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie HBO Lerarenopleiding Talen – specialisatie Nederlands online versneld volgen is realistisch vanaf €8592,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Lerarenopleiding Nederlands. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

De HBO Lerarenopleiding Nederlands van LOI Hogeschool leidt je op tot tweedegraads docent. Na afronding van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO, de eerste drie klassen van de HAVO en het VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie). Het onderwijs zal je met open armen ontvangen!In de bachelor Lerarenopleiding Nederlands leer je niet alleen hoe je anderen kunt helpen om zo goed mogelijk te communiceren, je leert ook hoe je leerlingen in hun taalontwikkeling kunt begeleiden en plezier kunt laten beleven met taal. Vergeet even de onderwijzer van vroeger, anno nu ben je als docent veel meer een coach die leerlingen motiveert en enthousiast maakt voor het vak. Je bent net zo goed een mentor, iemand bij wie ze kunnen aankloppen als ze een probleem hebben.Het werkveld staat o.a. door de vergrijzing te springen om praktijkgerichte docenten die inhoudelijk onderwijs aanbieden dat leerlingen aanspreekt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie