nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Lerarenopleiding Wiskunde

De bachelor HBO Lerarenopleiding Wiskunde flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl ontdek je talloze thuiscursussen en studies gerelateerd aan Onderwijs en Pedagogiek. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig de beste studies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en ga meteen aan de slag met een bachelor thuisstudie HBO Lerarenopleiding Wiskunde! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze bachelor kun je vanuit huis volgen vanaf €8592,00 bij onder andere LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies HBO Lerarenopleiding Wiskunde februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Lerarenopleiding Wiskunde48 maanden€8592,00Meer informatie
HBO Lerarenopleiding Wiskunde online vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HBO Lerarenopleiding Wiskunde op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vergelijk je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Lerarenopleiding Wiskunde(duaal of voltijd). In deze bachelor leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, andere interesses en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een bachelor HBO Lerarenopleiding Wiskunde is niet ingewikkeld. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HBO Lerarenopleiding Wiskunde thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online bachelor thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving op een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Lerarenopleiding Wiskunde is er al vanaf €8592,00 via o.a. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer arbeiders willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Lerarenopleiding Wiskunde thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de bachelor?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Lerarenopleiding Wiskunde: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De bachelor kun je afronden om en nabij de 48 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke HBO Lerarenopleiding Wiskunde vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina check je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze bachelor.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hotelschool The Hague. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de onderwijs-aanbieders beschikken over een HBO Lerarenopleiding Wiskunde klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek bekijk je belangrijke info rondom jouw bachelor en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen kan men ook terecht voor geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-lerarenopleiding-wiskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Van Klinische Psychologie 1 en 2 t/m Poëzie Schrijven, en sinds kort dus ook de HBO Lerarenopleiding Wiskunde zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? Onderstaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie HBO Lerarenopleiding Wiskunde online versneld volgen kost om en nabij de €8592,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Lerarenopleiding Wiskunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Was wiskunde vroeger op school al je favoriete vak? En lijkt het je leuk om je liefde voor het vak over te brengen op jongeren? Kies dan voor de lerarenopleiding wiskunde van LOI Hogeschool! Het onderwijs staat te springen om goed opgeleide wiskundedocenten. Er staat je dan ook een mooie carrière te wachten!Als leraar ben je veel meer dan een onderwijzer. Naast het overbrengen van kennis ben je ook een coach die leerlingen enthousiasmeert en begeleidt in hun ontwikkeling. En een mentor bij wie ze aan kunnen kloppen met problemen. Geen dag is dan ook hetzelfde.Het werkveld staat o.a. door de vergrijzing te springen om praktijkgerichte docenten die inhoudelijk onderwijs aanbieden dat leerlingen aanspreekt. Dus de carrièreperspectieven na deze opleiding tot leraar wiskunde zijn zeker goed te noemen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie