nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Pedagogiek

De hbo opleiding HBO Pedagogiek op afstand volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over de beste thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein HBO-programma’s. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos veel gekozen thuiscursussen en studies van Nederlandse scholen als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie HBO Pedagogiek! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €1230,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In december 2023 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies HBO Pedagogiek december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Pedagogiek6 maanden€1230,00Meer informatie
LOIHBO Pedagogiek in het onderwijs1 maanden€329,00Meer informatie
LOIHBO Pedagogiek in het sociale domein2 maanden€658,00Meer informatie
NTIHBO Pedagogisch adviseren6 maanden€1230,00Meer informatie
NTIHBO Pedagogisch beleidsmedewerker en coach6 maanden€1452,00Meer informatie
NTIHBO Pedagogisch omgaan met kinderen en ouders6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Pedagogiek digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HBO Pedagogiek flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker check & vergelijk je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein HBO-programma’s? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Pedagogiek(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Pedagogiek gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief HBO Pedagogiek thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HBO Pedagogiek is er al vanaf €1230,00 bij bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Pedagogiek thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Pedagogiek: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding duurt grofweg 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een matchende HBO Pedagogiek vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld HZ University of Applied Sciences. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de scholen verstrekken ook een HBO Pedagogiek klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je alles voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-pedagogiek

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Bedrijfskunde met Management tot App design, en natuurlijk de HBO Pedagogiek zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn ambities? Onderstaand behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie HBO Pedagogiek online versneld volgen doe je vanaf €1230,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (december 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Binnen veel organisaties kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Pedagogiek. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil jij inzicht krijgen in de sociale ontwikkeling van het kind? Wil je probleemsituaties leren signaleren en een preventieplan leren opzetten? Dan is het kort HBO Pedagogiek van NTI iets voor jou! Je leert onder meer over pedagogische ideeën en praktijken en de wisselwerking hiertussen. In slechts 6 maanden tijd behaal jij een certificaat. Meer weten? Vraag dan de gratis studiegids aan of neem contact op met een studieadviseur. Wij staan voor jou klaar!

Daarom kies je voor HBO Pedagogiek van het NTI:

 • Geen vooropleiding nodig
 • Incl. praktijkbijeenkomsten en webinars
 • In 6 maanden af te ronden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie