nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij

De hbo opleiding HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij zelfstandig vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein HBO-programma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuiscursussen en studies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €597,00 bij NTI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In september 2023 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Politiek, Bestuur en Maatschappij3 maanden€597,00Meer informatie
HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vergelijk je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met een baan, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij kun je bestellen vanaf €597,00 via bijv. NTI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De hbo opleiding duurt ongeveer 3 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een toepasbare HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids tref je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-politiek-bestuur-en-maatschappij

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Vakopleiding Manicure tot aan User Interface and Webdesign, en tegenwoordig dus ook de HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn situatie? Onderstaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij online versneld volgen is mogelijk vanaf €597,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (september 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ben jij geïnteresseerd in de Europese politiek? Dan is het korte HBO Politiek, Bestuur & Maatschappij iets voor jou! Tijdens deze korte opleiding krijg je inzicht in de Europese politiek en het politieke proces van de EU. Je maakt kennis met informele politieke processen en de belangrijkste Europese organen. Ook leer je over de relatie tussen politieke processen en de ontwikkeling van beleid. Iets voor jou? Schrijf je dan snel in en behaal in 3 maanden een waardevol certificaat!

Daarom kies je voor HBO Politiek, Bestuur en Maatschappij van het NTI:

 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief volledige vakliteratuur
 • Begeleiding door praktijkgerichte docenten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie