nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Risicomanagement

De hbo opleiding Risicomanagement flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over de beste thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Handhaving en Security. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuisopleidingen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisstudie Risicomanagement! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €595,00 bij een opleider als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juni 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Risicomanagement juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIRisicomanagement5 maanden€595,00Meer informatie
Risicomanagement digitaal vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Risicomanagement zelfstandig thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vergelijk je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Handhaving en Security? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Risicomanagement(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een hbo opleiding Risicomanagement kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Risicomanagement thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Risicomanagement is er al vanaf €595,00 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hierna lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Risicomanagement thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Risicomanagement: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 5 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een specifieke Risicomanagement vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling tref je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld LOI Hogeschool. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste instanties verstrekken ook een Risicomanagement klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier raadpleeg je de meest handige tools voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving tref je zaken als oefeningen, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-risicomanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Kok-Restauranthouder tot aan HBO Levenslooppsychologie, en sinds kort dus ook de Risicomanagement zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Risicomanagement online versneld volgen is realistisch vanaf €595,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste elementen mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Risicomanagement. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ieder bedrijf loopt risico. Wat als er wordt ingebroken, de machines kapotgaan of je personeel langdurig ziek raakt? Een organisatie moet voorbereid zijn op zulke risico’s. De praktijkgerichte opleiding Risicomanagement behandelt de belangrijkste methoden, programma’s en procedures binnen het domein risicomanagement. Je leert soorten risico’s te herkennen, maatregelen te ontwerpen, implementeren en onderhouden. Ook is er aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen. Na afloop ben je een expert op het gebied van risicobepaling en kun je risico’s feilloos inschatten en beperken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie