nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Master Onderwijskunde

De masteropleiding Master Onderwijskunde digitaal volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je de meest interessante thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Masterprogramma’s. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk probleemloos veel gekozen studies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een master thuisstudie Master Onderwijskunde! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze masteropleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €3900,00 bij onder andere NTI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juni 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Master Onderwijskunde juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMaster Onderwijskunde12 maanden€3900,00Meer informatie
Master Onderwijskunde op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Master Onderwijskunde online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vergelijk je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Masterprogramma’s? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Master Onderwijskunde(duaal of voltijd). Door deze masteropleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met je werk, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een masteropleiding Master Onderwijskunde is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Master Onderwijskunde thuisopleiding?

Een positief aspect van een online master thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Master Onderwijskunde kun je bestellen vanaf €3900,00 bij o.a. NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de medewerkers willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Master Onderwijskunde thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de masteropleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Master Onderwijskunde: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De masteropleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een specifieke Master Onderwijskunde vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure tref je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze masteropleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals o.a. NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool van Amsterdam. Verder levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ook een Master Onderwijskunde klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online check je de meest handige tools voor je masteropleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, oefeningen, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-master-onderwijskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Ayurvedisch Therapeut tot HBO juridisch vertalen Frans, en natuurlijk de Master Onderwijskunde zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Master Onderwijskunde online versneld volgen kan voor een bedrag van €3900,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Master Onderwijskunde. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Mis jij kennis op het gebied van onderwijskunde? Wil je je op masterniveau hierin verdiepen en ben je niet in staat de volledige Master Onderwijskunde te volgen? Kies dan voor dit Masterprogramma! In een jaar leer je op een praktijkgerichte manier meer over de taken en rollen van een opleidingskundige, de school als lerende organisatie en het ontwikkelen van leertrajecten voor scholen, bedrijven of organisaties. Na afloop ontvang je een waardevol certificaat en kun je de opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen in je werk.

Daarom kies je voor Master Onderwijskunde van het NTI:

 • In 12 maanden af te ronden
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief 6 praktijkbijeenkomsten
 • Begeleiding door ervaren vakdocenten
 • Inclusief vakliteratuur

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie