nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Master Toegepaste psychologie

De masteropleiding Master Toegepaste psychologie flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker tref je talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Masterprogramma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk meteen kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van respectabele opleiders als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een master thuisstudie Master Toegepaste psychologie! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze masteropleiding is te bestellen vanaf €3660,00 via NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Volledig online studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In december 2023 leuke welkomstkorting.

Alle thuisstudies Master Toegepaste psychologie december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMaster Toegepaste psychologie12 maanden€3660,00Meer informatie
Master Toegepaste psychologie thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Master Toegepaste psychologie op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier check je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Masterprogramma’s? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Master Toegepaste psychologie. Met deze masteropleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met je werk, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een masteropleiding Master Toegepaste psychologie gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Master Toegepaste psychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online master thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Master Toegepaste psychologie is er nu al vanaf €3660,00 via o.a. NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Master Toegepaste psychologie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de masteropleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Master Toegepaste psychologie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De masteropleiding duurt zo’n 12 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een passende Master Toegepaste psychologie vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina achterhaal je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze masteropleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als bijvoorbeeld NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Marnix Academie. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen bieden ook een Master Toegepaste psychologie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je snel belangrijke info rondom jouw masteropleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving zoek je ook naar webinars, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-master-toegepaste-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van NIMA Basiskennis Marketing t/m HBO Front-end developer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Master Toegepaste psychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis een opleiding proberen
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Master Toegepaste psychologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €3660,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (december 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Master Toegepaste psychologie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Mis jij kennis op het gebied van toegepaste psychologie? Wil je je op masterniveau hierin verdiepen en ben je niet in staat de volledige Master Psychologie te volgen? Kies dan voor dit Masterprogramma! In een jaar leer je op een praktijkgerichte manier meer over sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie, gedrag en emoties. Na afloop kan jij nog betere adviezen geven, gesprekken voeren en psychologisch onderzoek doen. Je ontvangt een waardevol certificaat. Iets voor jou? Start vandaag nog met het Master Toegepaste psychologie!

Daarom kies je voor Master Toegepaste psychologie van het NTI:

 • In 12 maanden af te ronden
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Inclusief 6 praktijkbijeenkomsten
 • Begeleiding door ervaren vakdocenten
 • Inclusief vakliteratuur

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie