nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Accountmanager

De mbo opleiding MBO Accountmanager comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijker vind je de meest interessante thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Marketing – Communicatie en Sales. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk direct goede thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als NHA en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Accountmanager! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €2284,80 via LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Digitale leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie MBO Accountmanager mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO (Junior) accountmanager24 maanden€2284,80Meer informatie
MBO (Junior) accountmanager thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding MBO Accountmanager thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO (Junior) accountmanager(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een mbo opleiding MBO Accountmanager gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs MBO Accountmanager thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO (Junior) accountmanager kan men aanschaffen vanaf €2284,80 bij bijvoorbeeld LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel mensen willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO (Junior) accountmanager thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Accountmanager: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 24 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een matchende MBO Accountmanager vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder lees je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Markus Verbeek Praehep. Daarbij levert de instelling vaak een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de aanbieders geven ook een MBO Accountmanager klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Daar raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving vind je onder andere oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-mbo-accountmanager

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld Change manager: jouw team en verandering tot bijvoorbeeld Taarten en cupcakes maken, en nu dus ook de MBO Accountmanager zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Vandaag nog van start met jouw studie
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie MBO (Junior) accountmanager online volgen kan al vanaf €2284,80. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is belangrijk voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. In de regel kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Accountmanager. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Als (junior) accountmanager heb je een uitdagende en zelfstandige functie met veel vrijheid. Je bezoekt (potentiële) klanten of benadert hen via andere kanalen. Je brengt klantwensen in kaart en probeert de klant te interesseren voor je product of dienst. Een functie waarin je sociale vaardigheden minstens zo belangrijk zijn als je commercieel inzicht.

De MBO-opleiding (Junior) accountmanager bereidt je perfect voor op zo’n verantwoordelijke functie. Je werkt aan je commerciële vaardigheden, ontdekt de verschillende fasen van het verkooptraject en leert hoe je een waardevol netwerk opbouwt en onderhoudt. Naast deze kennis, doe je ook talenkennis op. Zo red je je straks ook prima in het Engels en Spaans.

De opleiding MBO (Junior) accountmanager is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie