nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Marketing en sales

De mbo opleiding MBO Marketing en sales comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies tref je de beste thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Marketing – Communicatie en Sales. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken zonder problemen professionele opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Marketing en sales! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding is er al vanaf €345,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies MBO Marketing en sales juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Marketing en sales5 maanden€345,00Meer informatie
MBO Marketing en sales vanuit huis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Marketing en sales op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website check je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Marketing – Communicatie en Sales? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Marketing en sales(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met dagelijkse werkzaamheden, buitenschoolse activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een mbo opleiding MBO Marketing en sales gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs MBO Marketing en sales thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online met een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding MBO Marketing en sales volg je al vanaf €345,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Marketing en sales thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Marketing en sales: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding kost je grofweg 5 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een passende MBO Marketing en sales vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina lees je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Zadkine. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat onderwijs-aanbieders faciliteren ook een MBO Marketing en sales klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account tref je zaken als oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-marketing-en-sales

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Gesprekstechnieken tot een studie als HBO Activerende werkvormen en blended learning, en natuurlijk de MBO Marketing en sales zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Marketing en sales online versneld volgen is haalbaar rond de €345,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Let op: er gelden strenge regels (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Marketing en sales. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Ben jij creatief en heb je een commerciële instelling én goede communicatieve vaardigheden? Dan is het korte MBO-programma Marketing en sales voor jou bestemd! Tijdens deze opleiding leer je de basisbeginselen van de marketing kennen. Ook leer je meer over conceptontwikkeling en ga je aan de slag met het volledige verkooptraject.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie