nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Projectmanagement

De mbo opleiding MBO Projectmanagement comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker check & vergelijk je talloze thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Projectmanagement! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €236,00 bij onder andere LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Behulpzame docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies MBO Projectmanagement juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Projectmanagement4 maanden€236,00Meer informatie
MBO Projectmanagement thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding MBO Projectmanagement flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website tref je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Projectmanagement(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw functie, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Projectmanagement gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een MBO Projectmanagement thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Projectmanagement wordt al aangeboden vanaf €236,00 via het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer jongeren willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige MBO Projectmanagement thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Projectmanagement: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 4 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een toepasbare MBO Projectmanagement vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Cursus Godsdienst Onderwijs. Tevens kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste aanbieders geven ook een MBO Projectmanagement klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar bekijk je alles voor jouw mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-projectmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van HBO Psychofarmaca tot bijvoorbeeld Change Management, en sinds kort dus ook de MBO Projectmanagement zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO Projectmanagement online versneld volgen kost om en nabij de €236,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is van belang voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Projectmanagement. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Projectmatig werken wordt steeds belangrijker in alle branches. Wil jij op MBO-niveau kennis opdoen over projectorganisatie en -uitvoering? Maar wil of kun je (nog) geen volledige MBO-opleiding volgen of kun je nog geen stage lopen? Kies dan voor deze opleiding MBO Projectmanagement. In korte tijd doe je belangrijke basiskennis- en vaardigheden op het gebied van projectmanagement op.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Marketing medewerker. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie