nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Marketingcommunicatie

De mbo opleiding MBO Marketingcommunicatie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk direct populaire opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Marketingcommunicatie! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €414,00 bij een opleider als LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Praktijkgericht studeren.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies MBO Marketingcommunicatie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Marketingcommunicatie6 maanden€414,00Meer informatie
MBO Marketingcommunicatie vanuit huis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Marketingcommunicatie online thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. In de vergelijker kom je in aanraking met een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Marketing – Communicatie en Sales? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Marketingcommunicatie(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Marketingcommunicatie regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een MBO Marketingcommunicatie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Marketingcommunicatie kun je bestellen vanaf €414,00 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Marketingcommunicatie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Marketingcommunicatie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een toepasbare MBO Marketingcommunicatie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis brochure lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als bijv. LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Clusius College. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse scholen beschikken over een MBO Marketingcommunicatie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je snel de meest handige tools voor je mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-marketingcommunicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Edelsmeden tot een opleiding als Basisopleiding Onderwijsassistent, en uiteraard ook de MBO Marketingcommunicatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie MBO Marketingcommunicatie online versneld volgen is haalbaar rond de €414,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Marketingcommunicatie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je naast de beginselen van de marketing ook kennis opdoen van de verschillende mogelijkheden van communicatie? Kies dan voor de korte MBO-opleiding Marketingcommunicatie. Zo leer je niet alleen de basis maar weet je na afloop precies hoe je een marketingboodschap kunt overbrengen.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Medewerker marketing en communicatie. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie