nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Administratief assistent

De mbo opleiding MBO Administratief assistent flexibel en snel thuis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de beste thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Secretarieel en Support. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen goede studies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Administratief assistent! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €531,00 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies MBO Administratief assistent juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Administratief assistent9 maanden€531,00Meer informatie
MBO Administratief assistent op eigen tempo thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding MBO Administratief assistent flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Secretarieel en Support? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Administratief assistent(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Administratief assistent regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een MBO Administratief assistent thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op jouw PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding MBO Administratief assistent kun je al volgen vanaf €531,00 bij LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer mensen willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Administratief assistent thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Administratief assistent: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding is vaak af te ronden in grofweg 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een bepaalde MBO Administratief assistent vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure achterhaal je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld IVA Driebergen Business School. Tevens kan je ook rekenen op een echt branchediploma als NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een MBO Administratief assistent klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen zoek je ook naar oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-administratief-assistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Klantgericht Communiceren t/m HBO Financieel specialist jaarrekening, en dus ook de MBO Administratief assistent zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn privé situatie? Onderstaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie MBO Administratief assistent online versneld volgen is realistisch vanaf €531,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Administratief assistent. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je aan de slag in een administratieve of secretariële functie? Dan is de LOI-opleiding MBO Administratief assistent een uitstekende keuze. De opleiding behandelt de noodzakelijke kennis en vaardigheden voor deze functie. Zo doe je relevante ICT-vaardigheden op, leer je foutloos sneltypen, raak je thuis op het gebied van zakelijke correspondentie en post- en agendabeheer en leer je diverse administratieve gegevens te verwerken. Het korte MBO-programma Administratief assistent omvat de volledige MBO-opleiding Medewerker financiele administratie, met uitzondering van de BPV, de algemene modules en de keuzemodules. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je veel vrijstellingen bij de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie