nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Retailmanagement

De mbo opleiding MBO Retailmanagement zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool vind je de beste thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Retail Handel en Ondernemerschap. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos professionele thuisopleidingen en cursussen van erkende instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Retailmanagement! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €495,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies MBO Retailmanagement juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Retailmanagement5 maanden€495,00Meer informatie
MBO Retailmanagement zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Retailmanagement flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze plek tref je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Retailmanagement(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Retailmanagement regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actueel tarief MBO Retailmanagement thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Retailmanagement is er al vanaf €495,00 bij bijvoorbeeld LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Retailmanagement thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Retailmanagement: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo opleiding duurt gemiddeld 5 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke MBO Retailmanagement vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina kun je terecht voor aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders zoals o.a. LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Dirksen. Ook levert de instelling vaak een echt branchediploma als NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere instanties beschikken over een MBO Retailmanagement klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving vind je onder andere webinars, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-retailmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Van Inleiding Europees recht tot Nederlands voor anderstaligen, en uiteraard ook de MBO Retailmanagement zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Voordelige erkende thuisstudies
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie MBO Retailmanagement online versneld volgen kost om en nabij de €495,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. In de regel wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Retailmanagement. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Is het jouw droom om een eigen bedrijf of winkel te runnen? Kies dan voor de korte MBO-opleiding Retailmanagement. Je leert hoe je je eigen bedrijf runt en alle aspecten die voor een succesvol ondernemer van belang zijn komen aan bod. Daarnaast krijg je meer kennis over marketing en financieel management, wet- en regelgeving en leidinggeven.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Ondernemer retail. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie