nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Ondernemer retail

De mbo opleiding MBO Ondernemer retail vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker tref je erkende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Retail Handel en Ondernemerschap. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk zonder problemen populaire studies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Ondernemer retail! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €2592,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies MBO Ondernemer retail juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Ondernemer retail24 maanden€2592,00Meer informatie
NTIMBO Ondernemer retail9 maanden€405,00Meer informatie
MBO Ondernemer retail vanuit huis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding MBO Ondernemer retail online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Ondernemer retail(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Ondernemer retail is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de huidige kosten van een MBO Ondernemer retail thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Ondernemer retail is er al vanaf €2592,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Ondernemer retail thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Ondernemer retail: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding heeft een studietijd van plusminus 24 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante MBO Ondernemer retail vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina lees je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als o.a. Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Business School Nederland. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de instanties beschikken over een MBO Ondernemer retail klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online bekijk je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-ondernemer-retail

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Management Consultant tot MBO Interieuradviseur, en tegenwoordig dus ook de MBO Ondernemer retail zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? Hieronder benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie MBO Ondernemer retail online versneld volgen is haalbaar rond de €2592,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Ondernemer retail. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding MBO Ondernemer retail is de beste start voor wie een eigen bedrijf of winkel wil runnen. Je leert hoe je je eigen bedrijf runt, of dat nu een kledingzaak is of een supermarkt. Als zelfstandig ondernemer moet je stevig in je schoenen staan. Je hebt doorzettingsvermogen en ‘ondernemerschap’ nodig. In deze opleiding komen alle aspecten aan bod die voor een succesvol ondernemer van belang zijn. Het opstellen van een ondernemingsplan, contact met klanten, het voeren van de administratie, het zien van commerciële kansen en het motiveren en aansturen van personeel. Maar ook zaken als inkoop, logistiek, winkelinrichting en het afhandelen van klachten worden uitgebreid behandeld.

De opleiding MBO Ondernemer retail is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie