nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Start je eigen evenementenbureau

De mbo opleiding MBO Start je eigen evenementenbureau op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Planning en Events. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk direct veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse afstandsopleiders als NCOI en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Start je eigen evenementenbureau! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €900,00 bij LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies MBO Start je eigen evenementenbureau juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Start je eigen evenementenbureau12 maanden€900,00Meer informatie
MBO Start je eigen evenementenbureau thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Start je eigen evenementenbureau op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. In de vergelijker tref je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Planning en Events? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Start je eigen evenementenbureau(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met je werk, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Start je eigen evenementenbureau gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een MBO Start je eigen evenementenbureau thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Start je eigen evenementenbureau kun je al volgen vanaf €900,00 bij o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer medewerkers willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Start je eigen evenementenbureau thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Start je eigen evenementenbureau: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding heeft een looptijd van zo’n 12 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke MBO Start je eigen evenementenbureau vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Register Belastingadviseurs. Verder zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven hebben ook een MBO Start je eigen evenementenbureau klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Daar vind je de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van oefeningen, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-start-je-eigen-evenementenbureau

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dit loopt van Latijns-Amerikaans tot Blockchain Technology, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Start je eigen evenementenbureau zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? Bijgaand vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie MBO Start je eigen evenementenbureau online versneld volgen doe je vanaf €900,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Start je eigen evenementenbureau. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Lijkt het je leuk om beroepsmatig evenementen te organiseren en droom je van een eigen bedrijf? Eigen baas zijn en zelf verantwoordelijk zijn voor behaalde successen? Kies dan voor de opleiding MBO Start je eigen evenementenbureau. Je leert dan niet alleen alles over het organiseren van evenementen, maar ook over het starten en runnen van je eigen bedrijf.Wil je hierna verder studeren? Kies dan voor de volledige MBO-opleiding Medewerker evenementenorganisatie. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie