nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker evenementenorganisatie

De mbo opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Planning en Events. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel professionele thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsaanbieders als NHA en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1324,80 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Volledig online studeren.
 • Docenten uit het werkveld.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Het laagste lesgeld.
 • In mei 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies MBO Medewerker evenementenorganisatie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medewerker evenementenorganisatie24 maanden€1324,80Meer informatie
NTIMBO Medewerker evenementenorganisatie9 maanden€334,13Meer informatie
MBO Medewerker evenementenorganisatie digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Planning en Events? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Medewerker evenementenorganisatie(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Logischerwijs krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een MBO Medewerker evenementenorganisatie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen met jouw tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie volg je al vanaf €1324,80 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel mensen kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Medewerker evenementenorganisatie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Medewerker evenementenorganisatie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kun je afronden plusminus 24 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een toepasbare MBO Medewerker evenementenorganisatie vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids bekijk je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen als bijv. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Tevens krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijs-aanbieders hebben ook een MBO Medewerker evenementenorganisatie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online raadpleeg je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-medewerker-evenementenorganisatie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere HBO Arbeidsrecht tot bijvoorbeeld Personal Shopper, en sinds kort dus ook de MBO Medewerker evenementenorganisatie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? Onderstaand beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie MBO Medewerker evenementenorganisatie online versneld volgen kost om en nabij de €1324,80. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

De opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie behandelt alles wat er komt kijken het organiseren van evenementen zoals een benefietconcert, muziekfestival, congres of open dag. Denk bijvoorbeeld aan praktische zaken zoals slaapplaatsen, catering en techniek, maar ook aan het maken van afspraken met diverse partijen (sprekers, artiesten, decorbouwers) en het verzorgen van promotiemateriaal. Je leert in deze opleiding alle fijne kneepjes van het vak. Na afloop draai je je hand niet meer om voor het organiseren van een evenement.De opleiding MBO Medewerker evenementenorganisatie is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie