nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Startende ondernemer

De mbo opleiding MBO Startende ondernemer op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker ontdek je erkende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken meteen populaire thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als LOI en start vandaag nog met jouw mbo thuisopleiding MBO Startende ondernemer! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding is er al vanaf €665,00 bij LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Online account met studieplanning.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies MBO Startende ondernemer mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Startende ondernemer7 maanden€665,00Meer informatie
MBO Startende ondernemer op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding MBO Startende ondernemer voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vind je uitgebreide info over veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Startende ondernemer(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met je werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Startende ondernemer is zo gepiept. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een MBO Startende ondernemer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Startende ondernemer wordt al aangeboden vanaf €665,00 via o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Startende ondernemer thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Startende ondernemer: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De mbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 7 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een specifieke MBO Startende ondernemer vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling check je alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders zoals onder andere NCOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Saxion. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een MBO Startende ondernemer klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles voor jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-mbo-startende-ondernemer

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Eigen nagelstudio starten tot HBO Coaching, counseling en diagnostiek, en uiteraard ook de MBO Startende ondernemer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn situatie? In het volgende overzicht vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie MBO Startende ondernemer online versneld volgen kan voor een bedrag van €665,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. In de regel mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Startende ondernemer. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Droom je van een eigen zaak, maar kun of wil je nog geen volledige MBO-opleiding op dit gebied volgen? Zet dan nu alvast de eerste stap met de opleiding MBO Startende ondernemer! In korte tijd doe je alvast waardevolle kennis en vaardigheden op.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige opleiding MBO Ondernemer detailhandel. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar deze volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie